Slide Invierea Domnului Parohia Ortodoxa Vino sa vezi! Parohia Invierea Domnului Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat "Vino în Biserica lui Hristos! Ca să înveţi ce este inocenţa şi puritatea, ce este blândeţea şi ce este iubirea. Vei afla care este rostul tău în lume, care este sensul existenţei noastre. Spre stupoarea ta, vei afla că viaţă noastră nu sfârşeşte în moarte, ci în înviere; Vei avea o dragoste şi dragostea te va face bun." vino sa vezi

PROGRAMUL SLUJBELOR

Invierea Domnului

Sambata 4 Mai
8:30 Acatistul Sfintei Invieri
9:00 Sfanta Liturghie
23:30 Slujba Sfintei Invierii   (CLICK FOR TEXT)

Duminica Invierii 5 Mai – Sfintele Pasti
1:00am Sfanta Liturghie a Invierii Domnului
3:00am Sfintirea Cosurilor
3:30am Agapa de Pasti
10:00am Sf. Vecernie a Invierii
11:00am Sfintirea Cosurilor

Luni a 2-a zi de Pasti 6 Mai
8:45 Sf. Utrenie
9:30 Acatistul Sfintei Invieri
10:00 Sf. Liturghie
19:00 Sf. Vecernie  

Marti a 2-a zi de Pasti 7 Mai

8:45 Sf. Utrenie
9:30 Acatistul Sfintei Invieri
10:00 Sf. Liturghie
Joi 9 Mai 
19:00 Sf. Vecernie 
Vineri 10 Mai + Izvorul Tamaduirii
8:45 Sf. Utrenie
9:30 Acatistul Maicii Domnului
10:00 Sf. Liturghie

Sambata 11 Mai  
18:00 Sf. Vecernie si Sf. Spovedanie
Duminica Tomii 12 Mai  
8:30 Sf. Utrenie
9:30 Acatistul Sfintei Icoane a Maicii Domnului
10:00 Sf. Liturghie  

Arătările Domnului după Învierea din morţi

Învierea Domnului este cel mai mare eveniment pe care l-a cunoscut umanitatea. Întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe are în centru ridicarea Domnului Iisus Hristos din morţi „a treia zi după…

Izvorul Tamaduirii

Izvorul Tamaduirii, sarbatoare inchinata Maicii Domnului, este praznuita anul acesta pe 3 mai. Nu are data fixa. Ea este trecuta in calendar in vinerea din Saptamana Luminata, prima dupa Sfintele…

Incredintarea Sfântului Apostol Toma – Sfântul Nicolae Velimirovici

Şi venind Iosif cel din Arimateea, sfetnic ales, care aştepta şi el împrăţia lui Dumnezeu, şi, îndrăznind, a intrat la Pilat şi a cerut trupul lui Iisus. Iar Pilat s-a…

Ierarhia bisericeasca

Inca din primele trei secole, organizatia Bisericii a avut un rol important in viata si activitatea ei. Plecand de la mici comunitati imprastiate prin cateva provincii si izolate in departarea…

Darurile Învierii Părintele Teofil Părăian

Darul cel mai deosebit, darul care izvorăşte din Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, este iertarea păcatelor. Fără iertarea păcatelor, nu pot fi trăite celelalte daruri ale Învierii. Sfântul Evanghelist Ioan,…

Coborarea la iad a Mantuitorului

Coborarea la iad a Mantuitorului are ca temei scripturistic marturia Sfantului Apostol Petru, care spune in prima sa epistola ca Hristos: “Omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul,…

SCRISOARE PASTORALĂ 2024

ÎNVIEREA DOMNULUI ȘI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS Hristos a înviat! Adevărat a înviat! „La urmă, pe când cei unsprezece ședeau la masă, li S-a arătat și i-a mustrat…

Invierea lui Lazar

Invierea lui Lazar este sarbatorita in Biserica Ortodoxa cu o zi inainte de Florii. Din Evanghelii aflam ca Lazar era fratele Martei si al Mariei si locuia in Betania. Aceasta…

Deniile din Saptamana Patimilor

Deniile se savarsesc incepand cu seara Floriilor, pana in Vinerea Mare, cand se canta Prohodul Domnului. Cuvantul “denie” vine de la slavonescul “vdenie” si inseamna priveghere sau slujba nocturna. In…

Indreptar de Spovedanie – Valeriu Gafencu

Spovedanie

CE ESTE PĂCATUL?
Păcatul este călcarea Legii lui Dumnezeu, căl­care voită sau nevoită, cu ştiinţă sau fără ştiin­ţă, cu fapta, cu cuvântul, cu gândul. Păcatul este necinstirea adusă lui Dumnezeu, ocară, dispreţuire, defăimare, nerecunoaştere şi vătă­mare adusă fiinţei Dumnezeieşti, dintr-un senti­ment egoist. Păcatul este necredinţă şi neîn­credere în Dumnezeu, în legea Lui şi prea multă credinţă şi încredere în sine, până acolo ca omul să-şi fie singur lege, pentru că de în­dată ce ai călcat Legea lui Dumnezeu ai urmat o altă Lege, fie a ta, fie a Diavolului. Păcatul este a doua răstignire adusă Mântuitorului, căci prin păcat se reînnoiesc toate batjocurile de altădată şi toate bătăile primite. Piroanele, suliţa, spinii, prin păcat Mântuitorul le simte din nou. Acum, însă, nu mai sunt bătute de cei ce-L defăimau şi strigau: „Să Se răstignească, să Se răstignească…”,

continuare …